Waar rijden met je radiografisch bestuurbare auto

Houdt er  rekening mee dat je voor het rijden met een radiografisch bestuurbare auto  wat ruimte moet hebben.  Een lege wat grotere huiskamer, hal of gang is prima om de allereerste beginselen onder de knie te krijgen.

Maar gebruik je gezond verstand want die oude chinese vaas van je oma is echt heel  veel waard en waarschijnlijk niet aanrijdingbestendig.  Huisdieren zouden ook behoorlijk in paniek kunnen raken van het geluid en de voor hen onverwachte bewegingen van jouw radiografisch bestuurbare auto.
En dan kan de oude chinese vaas crashen door een onverwachte sprong van de kat.

Wil je langere rechte stukken vol-uit rijden of groots leren manoeuvreren dan kan een lege geplaveide of beter, geasfalteerde straat, een straat in aanleg of een leeg pleintje in je buurt  nodig zijn.  Soms is er  een lege skate-baan of een parkeerplaats in je omgeving te vinden waar je je helemaal met je radiografisch bestuurbare auto kunt uitleven. Houdt er wel rekening mee dat er ook   wettelijke of gemeentelijke regels kunnen zijn die er voor moeten zorgen dat er geen persoonlijke ongelukken kunnen gebeuren. Maar in het algemeen  kun je zeggen dat als omwonenden, voorbijgangers of andere aanwezigen geen last ondervinden van het uitvoeren van deze hobby de overheid geen problemen maakt.

New Bright Radiografische Controle Auto

Maar uiteraard zal een brandstof-aangedreven snerpende modelraceauto sneller tot irritatie kunnen leiden dan een stille elektrische.
Voor dit doel ontworpen race-model auto’s bereiken snelheden van boven de 100 km/h. Dat geldt zowel voor elektrisch als brandstof aangedreven modellen. Deze radiografisch bestuurbare auto’s zijn niet bedoeld voor rijden in huis en in je straat.

Officiële races worden gehouden op daarvoor aangelegde terreinen of soms op niet gebruikte landings- of startbanen van een vliegveld. Maar regelmatig worden er ook door clubs georganiseerde races gehouden op parkeerplaatsen van bedrijven die in het weekend niet gebruikt worden.

Méér? Klik hier…


Leave a Reply